Nutricia voor jou

Nutricia Benelux is B Corp™ gecertificeerd!

Nutricia zet in op duurzaam ondernemen. Daarom hebben we als een van de eerste grote bedrijven in Nederland en België de ‘B Corp™’-certificering behaald. Wij vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor mens, maatschappij en milieu. Voor ons was het daarom ook een logische stap om het B Corp™ certificaat te behalen. Het is het bewijs dat we actief werken aan een duurzame en inclusieve economie die werkt voor iedereen en voor onze planeet

B Corp™ , wat is dat precies?

B Corp is een label dat wordt toegekend aan bedrijven die de hoogste standaarden nastreven op vlak van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. De onafhankelijke non-profit organisatie B-Lab kent het toe. Een organisatie wordt onder andere getoetst op haar inzet voor eigen mensen, klanten en consumenten, milieu, en maatschappij. Bedrijven met een B Corp-certificaat verbinden zich ook wettelijk: bij elke beslissing moeten ze rekening houden met de impact ervan op hun werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu. Er zijn momenteel meer dan 3500 B Corps in de wereld. In Europa zijn het er meer dan 500 en in de Benelux meer dan 100. Denk aan bedrijven als Alpro, Tony’s Chocolonely’s en Seepje.

Waarom is B Corp™ belangrijk?

Het model waarin het enige doel van een onderneming is om winst van aandeelhouders te maximaliseren is verouderd. De B Corp beweging is een leidraad voor veel bedrijven naar een model dat waarde creëert voor zowel de aandeelhouders als voor de maatschappij.Voor Nutricia, onderdeel van Danone, sprak het doel om B Corp gecertificeerd te worden voor zich.

Waarom is Nutricia een B Corp™?

Sinds de oprichting in 1896 is de doelstelling van Nutricia altijd geweest: voeding voor jong en oud. Dit erfgoed brengt ook inspanningen met zich mee om de impact op de planeet te verbeteren samengevat in de missie van moederbedrijf Danone ‘One Planet. One Health’.

De B Corp certificering sluit goed aan bij onze geschiedenis en onze duale sociale en economische doelstellingen. We hopen bedrijven, consumenten en anderen te inspireren om zich aan te sluiten bij een beweging die zich inzet voor een duurzame maatschappij: “using business as a force for good”.

Wat doet Nutricia op het vlak van duurzaamheid?

B Corp initiatieven van Nutricia 

Wat betekent dit voor mij?

De B Corp™ gemeenschap werkt samen om het mogelijk te maken voor consumenten en anderen om te kiezen voor producten van B Corps™. Consumenten die kiezen voor duurzaam, kunnen kiezen voor producten van B Corp™ bedrijven. Wil jij een positieve impact maken op mens en milieu? Koop dan de B Corp producten eenvoudig via Bol.com of de AH B Corp shop.