Overzicht

Andijvie­stamppot naar oma's recept

Lekker en gezond: net zoals oma hem vroeger maakte! Vanaf 12 maanden

Andijviestamppot naar omas recept
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Vrij van gluten
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten andijviestamppot ingrediënten

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 300 gram andijvie
  • 1 rode paprika
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram varkensreepjes
  • 25 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...andijvie veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A en C en verschillende mineralen? De meeste vitaminen zitten in de buitenste blaadjes.

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snijd de paprika

    Was de paprika’s in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de paprika’s in kleine blokjes.

  3. Was de andijvie

    Was de andijvie in koud water.

  4. Bak het varkensvlees

    Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

    Voeg de varkensreepjes toe en bak ze tot ze bruin en gaar zijn.

  5. Stampen

    Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

  6. Maak de stamppot

    Voeg de rauwe paprika en andijvie toe aan de aardappelpuree en schep alles goed door elkaar.

    Voeg als laatste de varkensreepjes toe.

  7. Tafel dekken

    Dek de tafel en dien de andijviestamppot op.