Overzicht

Bloemige bloemkool met kaas en ei

Lekker, vrolijk en gezond!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 500 gram aardappelen
  • 4 eieren
  • Geraspte kaas
  • Halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Wist je dat

...je bloemkool ook rauw kunt eten? Heerlijk als snack, met eventueel een gezonde dip

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 15 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

Kook, terwijl de aardappelen koken, de bloemkool.

Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes´ beginnen.

Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

Vul een pan met water.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Voeg de bloemkool toe, draai de vlam laag en kook de bloemkool ongeveer 8 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in een roosje bloemkool om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare bloemkool af in een vergiet.

Kook intussen de eieren.

Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

Voeg de eieren toe aan het kokende water en ze in 6 tot 8 minuten gaar.

Laat de eieren schrikken onder koud water.

Pel de eieren en snijd ze in kwarten.

Maak een aarappelpuree met kaas.

Stamp de aardappelen aan, voeg vervolgens de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

Voeg kaas toe en meng dit goed met de aardappelpuree.

Voeg als laatste nootmuskaat toe naar smaak.

.

koekenpan

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de bloemkool, aardappelpuree en stukjes ei op.