
Appel kaneel muffins
Allergie informatie
- Geschikt voor zwangere vrouwen
• Was alle groenten (de komkommer, paprika en cherrytomaten).
• Snij de kipfilet en één van de twee paprika’s in kleine reepjes.
Doe deze in een schone kom en voeg hier 0,5 eetlepel olie aan toe en de shoarmakruiden.
Schud goed en laat even staan.
• Pel en snipper de ui en snij fijn en voeg toe aan het kip paprika mengsel.
• Lek de mais of bonen uit in een vergiet en spoel even af met koud water.
• Bak op middelhoog vuur de kip met paprika en ui totdat de kip goed gaar is en de paprika wat zachter is geworden.
Voeg hier de bonen aan toe en bak kort mee.
• Snij ondertussen de andere paprika, komkommer en cherrytomaten in kleinere stukjes.
• Drapeer de sla in een bak en voeg hier de rauwkost aan toe.
Deze salade kun je op het pitabroodje doen.
• Voeg eventueel een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak toe.
• Meng de magere yoghurt met de mayonaise (of halvanaise).
• Pers twee teentjes knoflook fijn.
• Mix de knoflook samen met de yoghurt en mayonaise en laat het even staan.
De knoflooksmaak wordt vanzelf sterker.
Je kunt zelf meer knoflook toevoegen naar smaak.
• De broodjes kun je in een broodrooster of in de oven afbakken.
Volg hierbij de gebruiksaanwijzing die op de verpakking staat.
.
• Snij de pitabroodjes open en vul met wat sla, de shoarmakip met paprika en mais of bonen en eindig met de zelfgemaakte knoflooksaus.
Bon appetit! .