Overzicht

Chili sin carne

Met peulvruchten en zilvervliesrijst Vrij van allergenen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Geen vlees
  • Ik ben zwanger
  • Ik ben zwanger

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 2 personen:
  • 150 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 blikje of potje kidneybonen
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 blikje of potje maïs
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 1theelepel koriander
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 theelepel chili- of cayennepeper (naar smaak)
  • takje verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper
  • Kookpan
  • Wok, koekenpan of hapjespan

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst

    • Zet de rijst op en kook deze volgens de instructies op de verpakking.

  2. Bereid de groenten voor

    • Pel en snijd de ui in kleine stukjes.

    • Pel de knoflook en snijd deze heel fijn of pers met een knoflookpers.

    • Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd de paprika fijn.

    • Was de cherrytomaten, verwijder een eventueel steeltje en halveer ze.

    • Prak de gezeefde tomaten uit blik fijn.

  3. Bereid de chili sin carne

    • Zet een wok, koekenpan of hapjespan op hoog vuur.

    • Voeg wat olie toe en draai het vuur naar middelhoog.

    • Voeg de ui, knoflook, paprika, cherrytomaten en de tomaten, bonen en mais uit blok toe aan de pan.

    • Laat het circa 10 minuten zachtjes pruttelen.

    • Breng op smaak met zout, peper, koriander, chili- of cayennepeper, komijn, kaneel en oregano.

  4. Maak de borden op

    • Snijd de avocado in kleine stukjes.

    • Schep de rijst en chili op • Garneer met verse koriander en avocado.

    • Breng op smaak met vers limoensap.