
Wortel-pompoenpuree met groene linzen
Allergie informatie
- Geen vlees
- Geen varkens vlees
Was de aardappel en courgette, schil de aardappel.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
Was de spinazie grondig.
Leg de geschilde en versneden aardappel in een stoommandje.
Stoom de stukjes aardappel gedurende 10 minuten.
Voeg de blokjes courgette en spinazie toe en laat het geheel nog 6 minuten doorstomen.
Voeg als laatste de kikkererwten toe aan het stoommandje en stoom opnieuw 4 minuten.
De groenten en aardappel zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
Doe de stukjes aardappel, kikkererwten en groenten in een blender en voeg de olie toe.
Kruid af met tijm.
Blend alles fijn tot een zachte gladde puree.
.
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.