Overzicht

Courgetti met zalm en avocadosaus

Frisse en vullende pasta van courgetteslierten

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 2 courgettes
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 stukken verse zalm (evt. op huid)
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 knoflookteen
  • 50 gram rucola
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • Zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • Citroensap
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels olie
  • Benodigdheden: Spirelli (spiraalsnijder), Blender, keukenmachine of staafmixer, 2 bakpannen
  • Dit recept bevat vis en melk

Bereidingswijze

  1. Courgetti maken

    Was de courgettes goed schoon.

    Haal de boven- en onderkant van de courgettes.

    Draai de courgettes in de spirelli totdat er mooie lange slierten ontstaan.

    Leg de courgetti even opzij.

    .

  2. mes

    Maak de avocadosaus

    Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees er met een lepel uit.

    Doe de avocado’s met de Griekse yoghurt in een blender of keukenmachine.

    Je kunt ook een kom met staafmixer gebruiken.

    Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe.

    Blend de avocado met de yoghurt tot je een romige saus hebt.

    .

  3. Bak de pijnboompitjes, de zalm, de zongedroogde tomaten en courgetti

    Zet een pan op het vuur en voeg de pijnboompitjes toe.

    Rooster de pijnboompitjes kort totdat ze lichtbruin zijn.

    Haal de pijnboompitjes uit de pan en doe wat olijfolie in de pan.

    Doe de zalm in de pan en bak deze mooi gaar.

    Voor jou is het als zwangere belangrijk om de zalm goed gaar te bakken, hij mag dus van binnen niet meer roze (rauw) zijn.

    .

  4. koekenpan

    Bereid de groenten

    Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.

    Je kunt de knoflook ook persen met een knoflookpers.

    Zet de koekenpan op hoog vuur tot deze heet is.

    Voeg olijfolie toe aan de pan en verlaag het vuur naar middelhoog.

    Fruit de ui en knoflook in de pan tot de ui glazig is.

    Pas op dat de knoflook niet verbrand! Was de cherrytomaten, halveer ze en voeg ze toe aan de pan met ui en knoflook.

    Bak even kort mee totdat ze wat zachter worden.

    Bak de zongedroogde tomaten en de courgetti kort mee, zodat de courgetti wel knapperig blijft.

    Zet het vuur uit en voeg de avocadosaus aan de courgetti toe en roer goed door.

    .

  5. Verdeel de pasta over de borden.

    Garneer met de zalm, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.