Overzicht

Couscous met zalige zalm en worteltjes

Lekkers uit de zee, zo op het bord van je kleintje. Vanaf 12 maanden

Couscous met zalige zalm en keurige worteltjes
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkens vlees
ingrediënten couscous met zalige zalm

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 1 tomaat
  • 200 gram wortelen
  • 1 broccoli (+/- 200 gram)
  • 80 gram couscous
  • 200 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...wortels vroeger paars waren?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous

    Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de wortelen, broccoli en de tomaten

    Was de wortelen en snijd deze in stukjes van een centimeter.

    Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

    Snijd de stengel van de broccoliroosjes op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

    Was de tomaat in koud water, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in kleine blokjes.

  3. Kook de broccoli en wortelen

    Zet een kookpan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Voeg de broccoli en wortelen toe, draai de vlam laag en kook de broccoli en de wortelen in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de groenten af in een vergiet.

  4. Bak de zalm

    Snijd de zalm in blokjes.

    Verhit de olie in een kookpan op hoog vuur.

    Bak de zalm in 5 tot 10 minuten wit-roze en gaar.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel en dien de broccoli, wortels, tomaat, couscous en zalm op.