Overzicht

Couscous met zalige zalm en keurige worteltjes

Lekkers uit de zee, zo op het bord van je kleine

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 tomaten
  • 250 gram wortelen
  • 1 broccoli
  • 250 gram snelkook couscous
  • 350 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...wortels vroeger paars waren?

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Bereid de couscous.

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

mes

Snijd de wortelen, broccoli en de tomaten.

Was de wortelen en snijd ze in stukjes van een centimeter.

Spoel de broccoli grondig af met koud water.

Verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.

Kook de broccoli en de wortelen.

Vul een pan met water.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Voeg de broccoli en wortels toe, draai de vlam laag en kook de broccoli en de wortelen in ongeveer 10 minuten gaar.

Giet de groenten af in een vergiet.

mes

Bak de zalm.

Snijd de zalm in blokjes.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.

Bak de zalm in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.

.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel en dien de broccoli, wortels, tomaten, couscous en zalm op.

Schep voor je kindje ongeveer 250 gram van deze maaltijd op.

.