
Aardappelpaddenstoeltjes met sudderlappen en bloemkool
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van soja-eiwit
...broccoli in bloei een heleboel kleine gele bloemetjes heeft?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Schil de aardappelen, was ze in koud water en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
.
Doe de broccoli, ui en aardappelen in een pan en vul de pan met water totdat alle ingrediënten onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur als de groenten zacht zijn en giet het water af.
Bewaar het water apart.
Voeg de crème fraiche toe.
.
Pureer de soep met de staafmixer samen met 500ml van het water en maak een mooie gladde soep.
Als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe.
Zet de pan weer op het vuur en breng de soep tegen koken aan.
Snijd het brood in stukken of gebruik een steker om een speels vorm te creëren.
Dek de tafel en dien de soep op, met de hamblokjes en basilicum naar smaak.
Dien naast de soep het brood op.