
Aardappelpaddenstoeltjes met rundsstoofvlees en bloemkool
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van soja-eiwit
Lekker voor 's avonds, of voor bij de lunch! Vanaf 12 maanden
...broccoli in bloei een heleboel kleine gele bloemetjes heeft?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de broccoli in stukje.
De stengel van de roosjes mag je gerust meenemen.
Daar zitten tenslotte veel vitamines en mineralen in.
Schil de aardappelen, was ze in koud water en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
Doe de broccoli, de ui en de aardappelen in een kookpan en vul deze met water totdat alle ingrediënten onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur als de groenten en aardappelen zacht zijn.
Pureer de groenten en aardappelen samen met de crème fraîche tot een mooie gladde soep.
Gebruik hiervoor een staafmixer.
Als de soep te dik is, kan je nog wat extra water toevoegen.
Zet de pan weer op het vuur en maak de soep tegen koken aan.
Snijd het brood in stukken of gebruik een koekjes uitsteker om een speelse vorm te creëren.
Dek de tafel en dien de soep op, met de hamblokjes.
Dien de soep samen met het brood op.