Overzicht

De enige echte broccolisoep met ham

Lekker voor 's avonds, of voor bij de lunch!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote stronk broccoli
  • 1 ui
  • 2 aardappelen
  • 350 gram hamblokjes
  • Bruin brood
  • 125 ml creme fraiche
  • 750 ml water

Wist je dat

...broccoli in bloei een heleboel kleine gele bloemetjes heeft?

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

mes

Snijd de broccoli, de aardappelen en de ui.

Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

Schil de aardappelen, was ze in koud water en snijd de aardappelen in kleine blokjes.

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

.

Kook de groenten voor de soep.

Doe de broccoli, ui en aardappelen in een pan en vul de pan met water totdat alle ingrediënten onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Afgieten.

Haal de pan van het vuur als de groenten zacht zijn en giet het water af.

Bewaar het water apart.

Voeg de crème fraiche toe.

.

mixer

Pureren.

Pureer de soep met de staafmixer samen met 500ml van het water en maak een mooie gladde soep.

Als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe.

Aan de kook brengen.

Zet de pan weer op het vuur en breng de soep tegen koken aan.

mes

Brood snijden.

Snijd het brood in stukken of gebruik een steker om een speels vorm te creëren.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel en dien de soep op, met de hamblokjes en basilicum naar smaak.

Dien naast de soep het brood op.