Overzicht

Wortelrisotto met kip

Wat een plaatje, en wat zal je kindje hiervan smullen!

wortelrisotto met kip
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten wortelrisotto

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 250 gram wortelen
  • ΒΌ pompoen (ca. 200 g)
  • 1 ui
  • 80 gram risotto
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Rozemarijn naar smaak
  • Print recept

Wist je dat

...wortels rijk zijn aan vitamine B3?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de risotto

    Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Gebruik voor de bereiding van de risotto water in plaats van bouillon.

  2. Snijd de wortelen, de pompoen en de ui

    Was de wortelen en snijd deze in stukjes.

    Was de pompoen en snijd deze doormidden.

    Schep de zaden eruit met een lepel.

    Snijd de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.

  3. Kook de wortelen en de pompoen

    Vul een kookpan met water en voeg de wortelen en de pompoen toe.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de groenten in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de groenten af in een vergiet.

  4. Bak de kipfilet en ui

    Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten.

    Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

    Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.

  5. Maak het gerecht af

    Voeg de wortelen, pompoen, kipfilet en ui toe aan de risotto en meng het geheel goed door elkaar.

    Voeg rozemarijn toe naar smaak.

  6. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel en dien de risotto op.