Overzicht

Fotomodel wortelrisotto met kip

Wat een plaatje, en wat zal je kindje hiervan smullen!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram wortelen
  • ┬╝pompoen
  • 1 ui
  • 250 gram risotto rijst
  • 350 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Rozemarijn

Wist je dat

...wortels rijk zijn aan vitamine B3?

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Gebruik voor de bereiding van de risotto water in plaats van bouillon.

mes

Snijd de wortelen, de pompoen en de ui.

Was de wortels en snijd ze in stukjes.

Was de pompoen.

Schep de zaden eruit met een lepel.

Snijd de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in stukjes.

Kook de wortelen en de pompoen.

Vul een pan met water en voeg de wortels en de pompoen toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de groenten in ongeveer 10 minuten gaar.

Giet de groenten af in een vergiet.

Bak de ui en de kipfilet.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.

Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.

Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.

Maak het gerecht af.

Voeg de wortelen, pompoen, kipfilet en ui toe aan de risotto en meng het geheel goed door elkaar.

Voeg rozemarijn toe naar smaak.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel en dien de risotto op.