Overzicht

Gehaktbrood op Vlaamse wijze

Gehaktbrood op vlaamse wijze
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:
  • 500 gam gemengd gehakt (kalfs/varkens)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram aardappelen
  • boter om in te bakken
  • Peper, zout, suiker
  • Benodigdheden: ovenschotel, oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Pel de ui en snipper in hele kleine stukjes

  3. Meng het gehakt met het ei, de gesnipperde ui, het paneermeel en de mosterd. Gebruik hiervoor een houten lepel. Kruid met peper en zout.

  4. Kneed de gehaktbal tot een mooi broodje

  5. Bak het gehaktbrood 3 à 4 minuten aan elke kant in bruisende boter, zodat het een goudbruin korstje krijgt.

  6. Leg het vleesbrood in een ovenschotel

  7. Schuif het gehaktbrood in de hete oven van 180° gedurende 40-50 minuten

  8. Schil de aardappelen en kook deze 20 minuten gaar in water, eventueel met een snufje zout

  9. Dop de sperziebonen en kook deze gaar in 20 minuten, eventueel met een snufje zout

  10. Snij het gehaktbrood in plakken van ongeveer een centimeter dik. Serveer het vlees met de sperziebonen en aardappelen. Werk de borden af met wat scherpe kwaliteitsmosterd.