- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 2 personen
- 500g gemengd gehakt (kalfs/varkens)
- 1 el mosterd
- 1 ui
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 500 g stoofappel
- 300 g aardappelen
- boter
- Peper, zout, suiker
- Benodigheden: ovenschotel, oven
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180°
-
Pel de ui en snipper in heel kleine stukjes
-
Meng het gehakt met het ei, de ui, het paneermeel en de mosterd. Gebruik hiervoor een houten lepel. Kruid met peper en zout.
-
Kneed de gehaktbal tot een mooi broodje
-
Bak het gehaktbrood 3 à 4 minuten aan elke kant in bruisende boter, zodat het een goudbruin korstje krijgt.
-
Leg het vleesbrood in een ovenschotel
-
Schuif het gehaktbrood in de hete oven van 180° gedurende 40-50 minuten
-
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in water met een snuifje zout
-
Schil de appelen en snij het vruchtvlees in grove stukken
-
Smelt boter in een stoofpot en doe de appelen erbij. Roer en voeg daarna een bodem water toe. Zet het deksel gekanteld op de pot en stoof het fruit zacht.
-
Roer de appelmoes en voeg eventueel wat suiker toe.
-
Snij het gehaktbrood in plakken van ongeveer een centimeter dik. Serveer het vlees met de gestoofde appelen en de gebakken aardappelen. Werk de borden af met wat scherpe kwaliteitsmosterd.