
Olvarit pompoen curry
Allergie informatie
- Geen vlees
Verwarm de oven tot 200 graden Celsius.
Was en snijd de aubergine doormidden.
Verwijder de zaadlijsten smeer de aubergine in met de helft van de olie.
Plaats de halve aubergines op een bakplaat en bak deze gedurende 30 minuten in de oven.
Draai de auberginehelften na 15 minuten om zodat beiden kanten gelijkmatig garen.
Was en schil de pompoen en de ui.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
Plaats een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui gedurende 5 minuten samen met de resterende olijfolie aan.
Voeg vervolgens de pompoenstukjes, rode bonen en de kruiden samen met een beetje water toe en laat het geheel 10 minuten stoven.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
Meng de groenten en de bulgur.
Haal de aubergine helften uit de oven en vul deze met het bulgur mengsel.
Zet het geheel nog 10 minuten in de oven.
Serveer één van de auberginehelften per portie, en snijd alles in kleine beetklare stukjes voor je het hapje aan je kleintje aanbiedt.