Overzicht

Gevulde dadels met chocola

Een echte feestelijke snack

  • Snack
  • 20 min bereiden
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. mes

    Bereid de dadels en pinda’s voor

    Snijd de Medjoul dadels open en haal de pit eruit.

    Hak de pinda’s wat kleiner.

    Gebruik hiervoor een scherp mes, dit werkt het beste! Voeg de pinda’s toe aan de pindakaas of notenboter.

    Mix dit kort door elkaar.

    Vul de ontpitte dadels met het pinda- of notenmengsel.

    Druk de dadels weer dicht.

    .

  2. Smelt de chocolade au bain-marie

    Breek de chocolade in een kom of steelpan.

    Zet de kom of steelpan op een kookpan met een laagje water.

    Zet dit op het vuur en zorg ervoor dat de kom met chocolade het water niet raakt.

    Roer tussendoor goed en laat alle chocolade smelten.

    .

  3. Dadels dippen

    Doop de dadels een voor een met bijvoorbeeld een vork of satéprikker in de gesmolten chocolade en zet in de koelkast.

    Garneer eventueel met fijngehakte pinda’s.

    Laat de chocolade hard worden.

    Daarna is het tijd om aan te vallen!.