Overzicht

Groentechips uit de oven

Een gezonde variant op chippies

  • Snack
  • 20 min bereiden
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 biet
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Mespuntje zeezout
  • Nodig: Oven, bakplaat met bakpapier, dunschiller, mandoline, kaasrasp, schilmesje of een ander mes waarmee je hele dunne stroken kunt snijden.
  • Zonder allergenen

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.

  2. Chips maken

    Was en schil de groentes.

    Snij ze in zo dun mogelijke plakjes met een keukenmandoline, kaasschaaf of dunschiller.

    Leg de plakjes op de bakplaat.

    Besprenkel of spray de plakjes met een beetje olijfolie.

    Strooi er wat zeezout overheen voor de smaak.

     .

  3. Bakken

    Zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Controleer regelmatig of ze niet te snel gaan, dit kan per oven verschillen.

    Draai tussendoor de plakjes even om.

    Wanneer ze lekker knapperig zijn, kan je ze uit de oven halen en laten afkoelen op de bakplaat.