Overzicht

Herfstsalade met pompoen, stoofpeer en linzen

salade met pompoen, linzen en stoofpeer
  • Lunch
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 1/2 flespompoen
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 stoofpeertjes
  • 400 g bruine linzen
  • 100 g feta
  • 40 g walnoten
  • 15 g pompoenpitten
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel olijfolie
  • Zout, peper en tijm naar smaak
  • Benodigdheden: ovenschotel, bakpapier, koekenpan, serveerschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden

  2. Halveer de flespompoen, verwijder de zaden met een lepel

  3. Snij de pompoen in halve maantjes van 2cm breed en laat hierbij de schil zitten

  4. Leg de halve maantjes pompoen op een bakplaat met bakpapier

  5. Besprenkel de pompoen met olijfolie en bestrooi met peper, zout en tijm

  6. Rooster de pompoen in de oven gedurende 25-30 min

  7. Snij intussen de courgette, ui en stoofpeer in grove stukken

  8. Bak de groenten

    Zet de koekenpan met een scheutje olie op het vuur.

    Fruit de ui in de pan.

    Bak vervolgens de courgette 2 minuten mee en voeg daarna de linzen en stoofpeer toe.

  9. Voeg een eetlepel honing toe aan het mengel

  10. Haal de geroosterde pompoen van de bakplaat

    Meng dit samen met de groente in een oven- of serveerschaal.

  11. Bestrooi de salade met stukjes feta, walnoten en pompoenpitten

    Serveer de salade lauwwarm.

    Smakelijk!.