Overzicht

Hongaarse goulash met seitan

nutricia_hongaarse goulash met seitan
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 50 min
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen
  • Geen varkens vlees

Ingrediënten

  • 350 g Seitan
  • 1 grote rode Paprika
  • 1 grote gele Paprika
  • 2 grote Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 75 g ontpitte groene Olijven
  • 250 g Champignons
  • 1 blik Tomatenstukjes uit blik
  • 100 ml Groentebouillon
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1/2 tl Komijnzaad
  • 1/2 tl Oregano
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout
  • Benodigdheden: een knoflookpers en een pan.
  • IngrediĆ«nten voor 4 personen.

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten

    Was en schil de ui, de groenten en de knoflook.

    Snijd de champignons, paprika en olijven in beetklare stukken.

    Pers de knoflook met een lookpers.

    Snipper als laatste de ui fijn.

  2. Verhit een pan

    Plaats een pan op het vuur en verhit de olie met de ui en de knoflook.

  3. Voeg de paprika toe

    Voeg na 3-5 minuten de paprikablokjes toe en roerbak het geheel opnieuw 5 minuten.

  4. Voeg de groentebouillon en tomatenblokjes toe

    Voeg vervolgens de groentebouillon en tomatenblokjes toe en roer het geheel kort door.

  5. Voeg de seitan en olijven toe

    Voeg als laatste de seitan en de olijven toe en laat het geheel vervolgens 30 minuten sudderen.

  6. Kruiden toevoegen

    Kruid de goulash af met de kruiden, peper en zout naar smaak.

    Serveer dit gerecht met een stukje brood of rijst naar keuze.