Hongaarse goulash met bloemkoolrijst

Hongaarse goulash met bloemkoolrijst

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 25g Quorn
  • 70g Tomatenpulp, zonder toegevoegd zout
  • 40g Pastinaak
  • 70g Paprika
  • 40g Bloemkool
  • 5g Olijf olie
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Zwarte peper
  • 1/2 Laurierblaadje

Benodigdheden: 

  • een kookpan
  • handrasp
  • een stoommandje

Bereidingswijze

1 Snijd de paprika en pastinaak

Was en schil de paprika en pastinaak.
Snijd deze in kleine gelijke, beetklare stukjes.

2 Snijd de bloemkool

Was de bloemkool en snijd deze grof in roosjes.

3 Ui stoven

Plaats een pan op middelhoog vuur en stoof de ui gedurende 5 minuten samen met een kofelepel olijfolie aan.

4 Paprika en pastinaak toevoegen

Voeg de paprika en pastinaakblokjes aan de ui toe en laat ze 5 minuten meebakken.

5 Tomatenpulp en kruiden toevoegen

Voeg vervolgens de tomatenpulp samen met 200 ml water en de kruiden aan de groenten toe.
Laat het geheel gedurende 20 minuten sudderen.

6 Voeg de quorn toe

Voeg de quorn de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

7 Laurierblaadje verwijderen

Verwijder het laurierblaadje voor je de goulash serveert.

8 Bloemkool raspen

Rasp de bloemkoolrozen grof met een handrasp.

9 Water koken

Breng terwijl een kleine hoeveelheid water aan de kook.

10 Bloemkool stomen

Plaats de bloemkoolrijst in een stoommandje en stoom de bloemkoolrijst gedurende 8 minuten gaar.

11 Kruiden toevoegen

Kruid af met een beetje zwarte peper.

12 Bordje opscheppen

Schep een bordje op door een kleine hoeveelheid bloemkoolrijst in de bodem van het bord te scheppen.

13 Opdienen

Plaats vervolgens de Hongaarse goulash op de bloemkoolrijst.

14 Maaltijd laten afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.