Overzicht

Hongaarse goulash met bloemkoolrijst

Vanaf 12 maanden

olvarit_hongaarse-goulash-met-bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees

Ingrediënten

  • 25g Quorn
  • 70g Tomatenpulp, zonder toegevoegd zout
  • 40g Pastinaak
  • 70g Paprika
  • 40g Bloemkool
  • 5g Olijf olie
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Zwarte peper
  • 1/2 Laurierblaadje
  • Benodigdheden: een kookpan, handrasp, en een stoommandje.
  • Voor 1 portie.

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika en pastinaak

    Was en schil de paprika en pastinaak.

    Snijd deze in kleine gelijke, beetklare stukjes.

  2. Snijd de bloemkool

    Was de bloemkool en snijd deze grof in roosjes.

  3. Ui stoven

    Plaats een pan op middelhoog vuur en stoof de ui gedurende 5 minuten samen met een kofelepel olijfolie aan.

    .

  4. Paprika en pastinaak toevoegen

    Voeg de paprika en pastinaakblokjes aan de ui toe en laat ze 5 minuten meebakken.

  5. Tomatenpulp en kruiden toevoegen

    Voeg vervolgens de tomatenpulp samen met 200 ml water en de kruiden aan de groenten toe.

    Laat het geheel gedurende 20 minuten sudderen.

  6. Voeg de quorn toe

    Voeg de quorn de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.

    De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

  7. Laurierblaadje verwijderen

    Verwijder het laurierblaadje voor je de goulash serveert.

  8. Bloemkool raspen

    Rasp de bloemkoolrozen grof met een handrasp.

  9. Water koken

    Breng terwijl een kleine hoeveelheid water aan de kook.

  10. Bloemkool stomen

    Plaats de bloemkoolrijst in een stoommandje en stoom de bloemkoolrijst gedurende 8 minuten gaar.

  11. Kruiden toevoegen

    Kruid af met een beetje zwarte peper.

  12. Bordje opscheppen

    Schep een bordje op door een kleine hoeveelheid bloemkoolrijst in de bodem van het bord te scheppen.

  13. Opdienen

    Plaats vervolgens de Hongaarse goulash op de bloemkoolrijst.

  14. Maaltijd laten afkoelen

    Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.

    Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.