Jammie aardappelschotel met kaas en broccoli

30 minuten 30 minuten
Jammie aardappelschotel met kaas en broccoli

Ingrediënten

Voor twee porties:

  • 1 stronk broccoli (ca. 250 gram)
  • 1 ui
  • 200 gram aardappelen
  • 20 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

1 Kook de aardappelen

Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen

2 Snijd de broccoli en de ui

Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd vervolgens de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Zijn de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

3 Kook de broccoli

Vul een kookpan met water en voeg de broccoli toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in ongeveer 10 minuten.
Giet de broccoli af in een vergiet.

4 Bak het gerecht in de oven

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vul een ovenschaal met de broccoli, aardappelen en ui.
Strooi de geraspte kaas over het geheel.
Zet de ovenschotel voor ongeveer 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.

5 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel en dien de ovenschotel op.
Eet smakelijk!.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat

...andijvie veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A en C en verschillende mineralen? De meeste vitaminen zitten in de buitenste blaadjes.

Charlotte, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters