Overzicht

Jammie aardappelschotel met kaas en broccoli

Gezond comfortfood op zijn best. Vanaf 12 maanden

aardappelschotel met kaas en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten aardappelschotel

Ingrediënten

  • Voor twee porties:
  • 1 stronk broccoli (ca. 250 gram)
  • 1 ui
  • 200 gram aardappelen
  • 20 gram geraspte kaas
  • Print recept

Wist je dat

...je broccoli rauw kunt eten, maar ook gekookt, gebakken, gestoomd of gewokt?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes.

    Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snijd de broccoli en de ui

    Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

    Snijd vervolgens de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

    Zijn de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

  3. Kook de broccoli

    Vul een kookpan met water en voeg de broccoli toe.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in ongeveer 10 minuten.

    Giet de broccoli af in een vergiet.

  4. Bak het gerecht in de oven

    Verwarm de oven voor op 180ºC.

    Vul een ovenschaal met de broccoli, aardappelen en ui.

    Strooi de geraspte kaas over het geheel.

    Zet de ovenschotel voor ongeveer 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel en dien de ovenschotel op.

    Eet smakelijk!.