Overzicht

Jammie aardappelschotel met kaas en broccoli

Gezond comfortfood op zijn best

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • 250 gram aardappelen
  • Geraspte kaas

Wist je dat

...je broccoli rauw kunt eten, maar ook gekookt, gebakken, gestoomd of gewokt?

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in ongeveer 10 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

mes

Snijd de broccoli en de ui.

Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

Snijd vervolgens de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

Is de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

Kook de broccoli.

Vul een pan met water en voeg de broccoli toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in ongeveer 10 minuten.

Giet de broccoli af in een vergiet.

oven

Bak het gerecht in de oven.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Vul een ovenschaal met de broccoli, aardappelen en ui.

Strooi de geraspte kaas over het geheel.

Zet de ovenschaal in de oven, en bak de schotel ongeveer 15-20 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel en dien de ovenschotel op.