
Chili sin carne
Allergie informatie
- Geen vlees
- Geschikt voor zwangere vrouwen
Een verrassingspakketje, zo op je bord!
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Pel en snipper de sjalot en knoflook.
• Snij de tomaatjes door de helft en de citroen in plakjes.
• Leg de stukken kabeljauw op een vel bakpapier die groot genoeg is zodat je er een ‘pakketje’ van kunt maken.
• Kruid de kabeljauw met zout en peper.
• Voeg een klein drupje olijfolie, de sjalot en knoflook toe.
• Leg vervolgens op ieder stuk kabeljauw twee plakjes citroen.
• Vouw de pakketjes dicht (of gebruik keukentouw) en zet ze voor 20-25 minuten in de oven.
Wanneer je de vis uit het pakketje haalt, is het belangrijk dat de vis goed gaar is.
Hij mag niet meer doorzichtig van kleur zijn, wanneer je de vis doormidden snijt.
• Zet een grillpan op het vuur en voeg een beetje olijfolie toe.
Laat de pan goed heet worden en zet het vuur dan op middelhoog.
• Was de asperges en snij de onderkant eraf, circa 2 cm.
• Drapeer de asperges in de pan, kruid met water pep en zout en keer de asperges om en om totdat ze gaar zijn, in een minuut of 5.
• Schil de aardappelen met een dunschiller of aardappelschilmesje en snij in kleine blokjes.
• Zet ruim voldoende water op en kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar op het vuur.
De aardappelen zijn klaar om gepureerd te worden wanneer je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
• Giet de aardappelstukjes af en maak er, met gebruik van de pureestamper, een puree van.
• Voeg 50 ml melk toe, het klontje boter en zout en peper naar smaak.
Roer goed door.
• Leg een schep zoete aardappelpuree op het bord en leg hier de gegrilde asperges op.
• Haal de kabeljauwfilet uit het pakketje en leg deze bovenop.
Het ziet er natuurlijk leuk uit wanneer je de plakjes citroen er ook op legt, maar deze hoef je niet op te eten 😉.