
Volkoren spaghetti bolognese met zalm
Allergie informatie
- Geschikt voor zwangere vrouwen
Bevat vlees, ei, gluten, melk
• Dep de kipfilets droog, leg er wat folie of bakpapier op en sla de filets plat met een vleeshamer, deegroller of een platte pan.
• Kruid de kipfilets met zout en peper.
• Leg nu drie bakjes klaar: één voor de bloem, één met het paneermeel/panko en één waar je een ei in stuk slaat en los klutst.
• Haal de kip eerst door de bloem heen, dan door het ei en daarna door het paneermeel of de panko.
Leg de kip even opzij.
• Zet een pan op het vuur en voeg hier wat olie aan toe.
Bak op middelhoog vuur de aardappelpartjes gaar en knapperig en voeg naar smaak kruiden toe.
Denk aan zout en peper, knoflookpoeder en rozemarijn.
• Zet ruim voldoende water op en kook in een paar minuten de doperwten gaar.
Voeg hier het halve bouillonblokje aan toe.
• Giet de doperwten af, maar houd een beetje kookvocht achterwege.
• Pureer met een staafmixer de doperwten totdat je een gladde massa krijgt.
Voeg hier eventueel naar smaak een klontje boter aan toe.
.
• Zet een pan op het vuur en voeg hier een eetlepel olijfolie aan toe.
Leg de kipschnitzels in de pan en bak ze aan allebei de kanten goudbruin en krokant.
De kip is gaar wanneer het vlees wit van kleur is.
• Verdeel de doperwtenpuree en aardappeltjes over twee borden en leg op allebei de borden een kipschnitzel.
Voor de lekker kun je wat halvanaise of mayonaise bij je aardappeltjes eten.
Eet smakelijk!.