Overzicht

Knapperige sperziebonen met aardappeltjes en rundvlees

Vanaf 12 maanden

Knapperige sperzieboontjes met aardappeltjes en rundvlees
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten knapperige spezieboontjes

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram rundvlees
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...sperziebonen ook wel prinsessenboontjes genoemd worden?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Kook de sperziebonen

    Was en dop de sperziebonen en snijd deze vervolgens doormidden.

    Vul een kookpan met water en voeg de boontjes toe.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de sperziebonen af in een vergiet.

  3. Bak het rundvlees

    Snijd het rundvlees in smalle reepjes.

    Zet een grillpan of bakpan op hoog vuur en verhit hierin de olie.

    Voeg de reepjes toe en bak deze gaar.

  4. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de boontjes, aardappelen en de reepjes rundvlees op.