Overzicht

Knapperige sperzieboontjes met aardappeltjes en rundvlees

Daar wordt je kleine groot en sterk van!

  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram sperziebonen
  • 400 gram aardappelen
  • 350 gram bieflapjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...sperziebonen ook wel prinsessenboontjes genoemd worden?

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

Kook de sperziebonen.

Was de sperziebonen, dop de boontjes en snijd ze doormidden.

Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Giet de sperziebonen af in een vergiet.

koekenpan

Bak de bieflappen.

Snijd de bieflappen in smalle reepjes.

Zet een grillpan of koekenpan op hoog vuur en verhit hierin de olie.

Voeg de reepjes toe en bak deze totdat ze bruin en gaar zijn.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de boontjes, aardappelen en de bieflap reepjes op.