
Chili sin carne
Allergie informatie
- Geen vlees
- Geschikt voor zwangere vrouwen
Met courgette, aubergine en spinazie Bevat melk, gluten en ei
• Pel de ui en knoflook.
• Snipper de ui fijn.
• Pers de knoflook uit.
• Was de courgette en aubergine en snij in dunne plakjes.
• Zet de pan op hoog vuur tot deze warm is.
• Voeg olijfolie toe en draai het vuur tot middelhoog.
• Fruit de ui en knoflook.
• Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook.
• Bak totdat het gehakt goed gaar is.
• Voeg zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe.
• Voeg de spinazie toe en bak kort mee.
• Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe en bak even mee totdat het een saus wordt.
• Wrijf de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
• Doe eerst een laag saus met gehakt in de ovenschaal.
• Leg daarna een laag lasagnebladeren bovenop de saus met gehakt.
• Leg daarna een laag aubergine en courgette plakjes bovenop de lasagnebladeren.
• Leg daarna een laagje mozzarella en geraspte kaas bovenop de aubergine en courgette.
• Begin hierna weer met een laag gehaktsaus en herhaal dit totdat de saus en de lasagnebladeren op zijn.
• Eindig met de saus en een laag mozzarella en de geraspte kaas.
• Zet de lasagne in de oven voor 30 minuten.
• De lasagne is klaar als de bladeren ‘gaar’ zijn en de kaas gesmolten is.
.