Overzicht

Lasagne met gehakt en groentebladeren

Met courgette, aubergine en spinazie Bevat melk, gluten en ei

lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:
  • 1 pak volkoren lasagnebladeren
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 200 gram verse spinazie
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie (30 ml)
  • Benodigdheden: oven, ovenschaal, bakpan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Bereid de groenten voor.

    • Pel de ui en knoflook.

    • Snipper de ui fijn.

    • Pers de knoflook uit.

    • Was de courgette en aubergine en snij in dunne plakjes.

  3. Bak de groenten.

    • Zet de pan op hoog vuur tot deze warm is.

    • Voeg olijfolie toe en draai het vuur tot middelhoog.

    • Fruit de ui en knoflook.

    • Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook.

    • Bak totdat het gehakt goed gaar is.

    • Voeg zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe.

    • Voeg de spinazie toe en bak kort mee.

    • Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe en bak even mee totdat het een saus wordt.

  4. Zet de lasagne in elkaar.

    • Wrijf de ovenschaal in met een beetje olijfolie.

    • Doe eerst een laag saus met gehakt in de ovenschaal.

    • Leg daarna een laag lasagnebladeren bovenop de saus met gehakt.

    • Leg daarna een laag aubergine en courgette plakjes bovenop de lasagnebladeren.

    • Leg daarna een laagje mozzarella en geraspte kaas bovenop de aubergine en courgette.

    • Begin hierna weer met een laag gehaktsaus en herhaal dit totdat de saus en de lasagnebladeren op zijn.

    • Eindig met de saus en een laag mozzarella en de geraspte kaas.

  5. Bak de lasagne.

    • Zet de lasagne in de oven voor 30 minuten.

    • De lasagne is klaar als de bladeren ‘gaar’ zijn en de kaas gesmolten is.

    .