Overzicht

Lollige pasta met sperziebonen en komische zalm

Vanaf 6 maanden

pasta met sperziebonen en zalm
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten pasta met sperziebonen en zalm

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 400 gram sperziebonen
  • 170 gram cherrytomaatjes
  • 40 gram ongekookte pasta (zoals penne)
  • 80 gram zalm
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Dille

Wist je dat

...je kunt testen of een sperzieboontje vers is? Knapt het eenvoudig als je het buigt? Dan is het vers!

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta

    Vul een pan met water en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de sperziebonen en de cherrytomaatjes

    Was de sperziebonen en de tomaten.

    Verwijder de uiteinden van de bonen en de kroontjes van de tomaten en snijd ze doormidden.

    .

  3. Kook de sperziebonen

    Vul een pan met water en voeg de boontjes en de tomaten toe.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de groenten in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet ze vervolgens af in een vergiet.

    .

  4. Bak de zalm

    Snijd de zalm in blokjes.

    Verhit een eetlepel olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de zalm toe en bak deze in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.

    De zalm is klaar als hij wit-roze van kleur is.

  5. Voeg de sperziebonen, cherrytomaatjes en zalmstukjes toe aan de pasta

    Voeg dille toe naar smaak en prak het geheel fijn tot een gladde puree met een vork.

    Roer vervolgens de olie door het hapje en dien op.

    .