Overzicht

Lollige pasta met sperziebonen en komische zalm

De roze zeeheld in een verrassend lekkere pasta

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram pasta, bijvoorbeeld penne
  • 350 gram zalm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Dille
  • Eventueel parmezaanse kaas

Wist je dat

...je kunt testen of een sperzieboontje vers is? Knapt het eenvoudig als je het buigt? Dan is het vers!

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta.

    Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. mes

    Snijd de sperziebonen en de cherrytomaatjes.

    Was de sperziebonen, dop de boontjes en snijd ze doormidden.

    Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden.

  3. Kook de sperziebonen.

    Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de sperziebonen af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak de zalm.

    Snijd de zalm in blokjes.

    Verhit een eetlepel olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de zalm toe en bak deze in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.

    De zalm is klaar als hij wit-roze van kleur is.

  5. lepel en vork

    Tafel dekken en opdienen.

    De de tafel.

    Voeg de sperziebonen, cherrytomaatjes en zalmstukjes toe aan de pasta.

    Voeg dille toe naar smaak.

    Strooi eventueel wat parmezaanse kaas over het gerecht.