
Schotel met hummus van doperwten en groentjes
Allergie informatie
- Geen vlees
Was de aubergine en tomaten, schil de aubergine.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
.
Plaats een pan op middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water in de pan.
Laat gedurende 20 minuten sudderen.
Voeg de kikkererwten en gember de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
Plet de groenten, kikkererwten en bulgur met een vork en voeg de olie toe.
.
Kruid af met peterselie en een snufje kaneel.
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.