
Herfstpompoensoep
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van soja-eiwit
- Geen varkens vlees
- Geen vlees
Was en schil de courgetten, de wortel, de zoete aardappel en de ui.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
Kruid het water met de peterselie, koriander, peper en de helft van de kaneel.
Voeg de gesneden wortel, zoete aardappel en courgette aan het water toe.
Meng de couscous met de helft van de olijfolie en plaats deze in een stoommandje bovenop de pan met de groenten.
Kook/stoom het geheel gedurende 15 minuten.
De groenten zijn gaar als je er met een vork doorheen kan prikken.
De couscous is gaar wanneer je de korrels plat kan drukken.
Plaats een kookpan op een middelhoog vuur en stoof de ui gedurende 5 minuten samen met de helft van olijfolie aan.
Hak de rozijnen fijn.
Voeg de rozijnen, kikkererwten en de resterende kaneel aan de ui toe.
Bak het geheel tot de ui licht gekarameliseerd is.
Dien een bordje op door een kleine hoeveelheid couscous in de bodem van het bord te lepelen.
Plaats vervolgens de groenten op de couscous en maak het geheel af met het kikkererwten en rozijnen mengsel.
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.