Overzicht

Mini-spruitjes­stamppot voor superhelden

Krachtvoer voor de sterke held.

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram spruitjes
  • 500 gram aardappelen
  • 350 gram rundergehakt
  • Geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Halfvolle melk

Wist je dat

...Kinderen spruitjes meestal niet zo lekker vinden, vanwege hun bittere smaak? Blijf ze regelmatig aanbieden, je kleine zal de smaak vanzelf leren waarderen!

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Kook de spruitjes.

Was de spruitjes in koud water en snijd de onderkant eraf.

Snijd de spruitjes doormidden.

Vul een pan met water en voeg de spruitjes toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de spruitjes gaar in ongeveer 10 minuten.

Giet de gare spruitjes af in een vergiet.

koekenpan

Bak vervolgens de rundergehaktballetjes.

Kneed het gehakt en maak er gehaktballetjes van.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.

Bak de rundergehaktballetjes rondom in 15 minuten gaar.

Maak de stamppot.

Stamp de aardappelen en de spruitjes aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de stamppot op met de gehaktballetjes.