Overzicht

Noodles met kip en herfstige champignons

Heerlijks uit het herfstbos

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 250 gram noodles
  • 350 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...champignons sneller oud worden als je ze in de buurt van fruit bewaart?

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte van de Nutricia Careline

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de noodles.

    Vul een pan met water en breng het op hoog vuur aan de kook.

    Draai de vlam laag, voeg de noodles toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de champignons, courgette en tomaat.

    Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.

    Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in stukjes.

    Was de tomaat in koud water, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in blokjes.

  3. Bak de kipfilet en de groenten.

    Snijd de kipfilet in blokjes.

    Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Bak de kipfilet totdat deze bruin en gaar is.

    Voeg de champignons, courgette en tomaat toe en bak het geheel in 10 minuten gaar.

  4. Tafel dekken en opdienen.

    Dek de tafel.

    Meng de kip en groente met de noodles en dien het geheel op.