
Groente ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappel
Allergie informatie
- Geschikt voor zwangere vrouwen
- Geen vlees
Verwarm een oven op 180°C.
.
Schil de aardappelen, en was de paprika, wortelen, prei, ui en knoflook.
Snijd de groenten in beetklare stukken en pers de knoflook met behulp van een knoflookpers.
Snijd de aardappels in gelijke stukken.
Zet een pan met water en de aardappelen op het vuur en breng het water aan de kook.
De aardappelen moeten ongeveer 2 cm onder water staan.
Kook de aardappelen ca.
20 minuten.
.
Voeg de wortels de laatste 10 minuten aan de aardappelen toe en laat deze meekoken.
Giet de wortelen en aardappelen af, en maak de wortelpuree door het geheel fijn te stampen samen met 100 ml sojaroom en nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
Plaats een pan op het vuur.
Voeg de knoflook, 3 eetlepels olie en ui aan de pan toe en stoof deze glazig.
Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt samen met de sojasaus, tijm en rozemarijn toe en bak het geheel aan.
Voeg de prei en 150 ml sojaroom toe en stoof het geheel nog 10 minuten.
Voeg vervolgens peper en zout toe naar smaak.
Neem een ovenschaal.
Vet deze in met 1 eetlepel olie.
Verdeel het vegetarisch gehakt-prei mengsel over de schaal.
Voeg vervolgens een laag wortelpuree toe en bak het gehaal 30 minuten op 180 °C.
.