Overzicht

Pasta met kip, minipompoen en kaas

Vanaf 12 maanden

Pasta met kip minipompoen en kaas
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 min
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten pasta met kip en mini pompoen

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 1 kleine pompoen
  • 1 ui
  • 135 gram pasta, fusilli tricolore
  • 200 gram kipfilet
  • 40 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...de pompoen familie is van de meloen?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta

    Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de pompoen en de ui

    Was de pompoen met koud water.

    Snijd de pompoen in tweeën en schep de zaden eruit met een lepel.

    Snijd de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.

    Pel de ui en snijd de ui in halve ringen.

  3. Bak de pompoen

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Leg de pompoenstukjes op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie.

    Plaats de bakplaat vervolgens boven in de oven.

    Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar.

    Draai de pompoenblokjes halverwege om.

  4. Bak de kipfilet

    Snijd de kipfilet in smalle repen.

    Verhit een eetlepel olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de gesneden ui toe en bak deze enkele minuten.

    Voeg vervolgens de kipfiletreepjes toe en bak het geheel gaar.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Meng de pompoen, de ui, de pasta en de kipfilet, en dien het geheel op.

    Strooi wat geraspte kaas over de maaltijd.