Overzicht

Pasta met kip, m-m-m-jammie-minipompoen en kaas

De perfecte pasta voor een regenachtige herfstdag

  • Hoofdgerecht
  • 40 min bereiden
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kleine pompoen
  • 1 ui
  • 250 gram pasta, fusilli tricolore
  • 350 gram kipfilet
  • Geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Wist je dat

...de pompoen familie is van de meloen?

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de pasta.

Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

mes

Snijd de pompoen en de ui.

Was de pompoen met koud water.

Snijd de pompoen in tweeën en schep de zaden eruit met een lepel.

Snijd de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.

Pel de ui en snijd de ui in halve ringen.

oven

Bak vervolgens de groenten.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Plaats de pompoen op een bakblik boven in de oven en bak deze in ongeveer 20 minuten gaar.

Draai de blokjes pompoen halverwege om.

koekenpan

Bak de kipfilet.

Snijd de kipfilet in smalle repen.

Verhit een eetlepel olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

Voeg de kipfiletreepjes toe en bak ze totdat ze bruin en gaar zijn.

Voeg de gesneden ui toe en bak deze enkele minuten mee.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Meng de pompoen en ui met de pasta en de kipfilet, en dien het geheel op.

Strooi wat geraspte kaas over de maaltijd.