Overzicht

Pasta met linzen en pastinaak

nutricia_provencaalse pasta met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 60 min
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen
  • Geen varkens vlees

Ingrediënten

  • 500g volkoren pasta
  • 1 grote ui
  • 400g linzen uit blik
  • 500g verse tomaten of uit blik
  • 250ml halfvolle room
  • 400g pastinaak
  • 1 teen knoflook
  • nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • 150ml groentebouillon
  • zout en peper
  • 1 chili peper
  • platte peterselie
  • 4 el olijfolie
  • Benodigdheden: een kookpan.
  • Ingrediënten voor 4 personen.

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten

    Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.

    Was en schil de ui, pastinaak en knoflook.

    Snipper de ui, chili peper en knoflook fijn, en snijd de pastinaak in blokjes van ca.

    1 cm.

  2. Verhit de pan

    Zet een pan op het vuur en fruit de ui, de chili peper en de knoflook 5 minuten aan in de olijfolie.

  3. Laten sudderen

    Voeg vervolgens de pastinaak, tomaten, bouillon en laurier toe en laat het geheel 20 minuten sudderen.

  4. Room en linzen toevoegen

    Voeg vervolgens de room en de linzen toe, en laat 15 minuten verder sudderen.

  5. Kruiden toevoegen

    Breng de groentesaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    .

  6. Water koken

    Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.

  7. Pasta koken

    Voeg vervolgens de pasta aan het kokende water toe en laat het geheel 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).

  8. Mengen

    Giet de pasta af en meng deze onder de groentesaus.

    .

  9. Bord opdienen

    Snipper de peterselie fijn en werk de pastaschotel hiermee af voor het opdienen.

    .