Overzicht

Pasta met wortelpuree en zalm

Vanaf 8 maanden.

  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereiden

Ingrediënten

  • - 125g wortel (of een 4 maanden potje Olvarit wortel)
  • - 25g zalm
  • - 50g witte pasta (bv spaghetti)
  • - verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta

    Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. mes

    Klaarmaken van de wortel

    Was en schrap de wortels.

    Snijd de wortels in stukjes (in plakjes van een halve centimeter).

    Je kunt de wortel makkelijk zelf klaarmaken, of je kunt een potje Olvarit gebruiken.

  3. Stoom de worteltjes en de vis gaar

    De wortelen in 15 minuten en de vis in 10 minuten.

    Controleer of het goed gaar is door er met een scherp mes in te prikken.

    Zalm is gaar wanneer het licht rose, vlokkig en stevig is.

  4. Snijd de basilicum fijn.

  5. Prak de gestoomde worteltjes, basilicum, vis en de pasta door elkaar.

  6. lepel en vork

    Als het hapje wat droog is kun je altijd een theelepel kookvocht toevoegen.