Overzicht

Piccolo pizza’s

Gezonde pizza's voor een lekkere snack of lunch. Vanaf 12 maanden

Kleine pizza's
  • Lunch
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten piccolo pizza

Ingrediënten

  • Voor 6 porties:
  • 1 courgette
  • 250 gram kerstomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram mini mozzarella bolletjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...de courgette familie is van de pompoen? Courgettes worden ook wel ook wel 'zomerpompoen' genoemd.

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten voor

    Was de kerstomaten en doe deze in een boterhamzakje.

    Pers de tomaten stuk om al het sap en de zaadjes eruit te krijgen.

    Snijd de tomaten in kleine stukjes.

    Was de paprika onder koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.

    Was de bosui in koud water, snijd het uiteinde eraf en verwijder de buitenste blaadjes.

    Snijd de bosui in dunne ringen.

    Was de courgette en snijd deze in 1 cm dikke plakjes.

  2. Gril de courgette

    Verhit een grillpan met de olijfolie op middelhoog vuur.

    Grill de plakjes courgette ongeveer 2 minuten per kant.

    .

  3. Beleg de pizza's

    Leg de courgetteplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Giet de mozzarellabolletjes af en scheur ze in stukjes.

    Beleg de plakjes met de gescheurde mozzarella, stukjes tomaat, blokjes paprika en als laatste de bosui.

  4. Bak de pizza's

    Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

    Bak de piccolo pizza’s circa 8 minuten op 180 graden Celsius totdat de mozzarella is gesmolten.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de Piccolo Pizza’s op.

    Bon Apetitto!.