Overzicht

Piccolo pizza’s

Gezonde pizza's voor een lekkere lunch

  • Lunch
  • 20 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram mini mozzarella bolletjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Wist je dat

...de courgette familie is van de pompoen? Courgettes worden ook wel ook wel 'zomerpompoen' genoemd.

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Bereid de groenten voor.

Was de cherrytomaten en doe ze in een boterhamzakje.

Pers de tomaten stuk om alle sap en zaadjes eruit te krijgen.

Was de paprika onder koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.

Was de bosui in koud water, snijd het kontje eraf en verwijder de buitenste blaadje.

Snijd de bosui in dunne ringen.

Was de courgette en snijd deze in 1cm dikke plakjes.

koekenpan

Gril de courgette.

Grill de plakjes courgette in een grillpan voor ongeveer 2 minuten per kant.

.

Beleg de pizza's

Leg de courgetteplakjes op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Giet de mozzarellabolletjes af en scheur in stukjes.

Beleg de plakjes met de gescheurde mozzarella, tomaten, paprika’s en als laatste de bosui.

oven

Bak de pizza's.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

Bak de piccolo pizza’s circa 8 minuten tot de mozzarella is gesmolten.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de Piccolo Pizza’s op.

Bon Apetitto!.