
Groente ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappel
Allergie informatie
- Geschikt voor zwangere vrouwen
- Geen vlees
Voor alle koude dagen, of als je wel een oppepper kunt gebruiken! Vrij van allergenen
• Pel de knoflook en ui en snij in stukken (je gaat het pureren, dus het hoeft niet per se heel fijn) • Schil het stukje gember en snij deze in fijne stukjes.
• Was de wortelen en tomaten en snij in blokjes.
• Snij de pompoen doormidden of in schijven.
• Verwijder de draderige binnenkant en de zaadjes.
• Snij de pompoen in stukken.
• Bij een flespompoen hoef je de buitenkant niet te schillen, gebruik je een andere pompoen? Dan wel! .
• Zet een waterkoker op en kook een ruime hoeveelheid water.
• Zet een grote (soep)pan op het vuur en verhit de olijfolie.
• Voeg de knoflook, ui en gember toe en fruit deze in een paar minuten glazig.
• Voeg de stukken pompoen, wortel, tomaat en naar wens de kruiden toe.
• Bak de groenten nog zo’n vijf minuten op halfhoog vuur, zodat deze iets zachter zijn en wat smaak hebben afgegeven.
• Verkruimel het bouillonblokje, voeg deze toe en bak kort mee.
Als je kruiden verwarmd komt er meer smaak vrij.
• Zet het vuur lager en voeg een ruime hoeveelheid vooraf gekookt water toe, zodat de groenten onder water staan.
• Kook de soep 10-15 minuten op een lager vuur totdat de groenten zacht zijn geworden.
• Giet een deel van het water af, maar vang dit water op! Met dit kookvocht kun je naar wens de soep dunner van structuur maken.
In het kookvocht zitten namelijk veel smaken die zijn vrijgekomen.
• Pureer de ingrediënten samen met een deel van het kookvocht.
• Vind je de soep te dik? Voeg dan wat kookvocht toe wat je achter hebt gehouden! • Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper en serveer de soep warm in een grote kom.