Overzicht

Prinsessen­boontjes met rijst, perzik en gehakt

Een koninklijke maaltijd voor je kleine prins(es). Vanaf 12 maanden

Sperziebonen met rijst, perzik en gehakt
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten prinsessenboontjes met rijst

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 350 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 135 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram rundergehakt
  • ½ blik perziken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...sperzieboontjes ijzer bevatten? IJzer ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen van je peuter.

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst

    Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de sperziebonen, ui en perziken

    Was en dop de sperziebonen en snijd deze doormidden.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.

    Laat de perziken uitlekken en snijd deze in kleine stukjes.

  3. Kook de sperziebonen

    Vul een kookpan met water en voeg de boontjes toe.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

    Giet de sperziebonen af in een vergiet.

  4. Bak vervolgens het gehakt en de ui

    Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

    Voeg het rundergehakt toe en bak bijna gaar.

    Draai de vlam laag, voeg de ui toe en bak de ui nog enkele minuten mee.

    Voeg de perziken, het gehakt en de ui toe aan de gekookte sperziebonen.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de rijst en het bonenmengsel op.