Overzicht

Prinsessen­boontjes met rijst, perzik en gehakt

Een koninklijke maaltijd voor je kleine prins(es)

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram speziebonen
  • 1 ui
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 350 gram rundergehakt
  • ½ blik perziken
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...sperzieboontjes ijzer bevatten? IJzer ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen van je peuter.

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de rijst.

Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

mes

Snijd de sperziebonen, ui en perziken.

Was de sperziebonen, dop de boontjes en snijd ze doormidden.

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

Laat de perziken uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.

.

Kook de sperziebonen.

Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Giet de sperziebonen af in een vergiet.

koekenpan

Bak vervolgens het gehakt en de ui.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

Voeg het rundergehakt toe en bak het tot het bijna gaar is.

Draai de vlam laag, voeg de ui toe en bak totdat het gehakt en de ui gaar zijn.

Samenvoegen.

Voeg de perziken, het gehakt en de ui toe aan de gekookte sperziebonen.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de rijst en het bonenmengsel op.