
Gekke groente-chips
Allergie informatie
- Geen koemelk-eiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen vlees
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
Vanaf 12 maanden en een vrolijk bord vol kleurtjes en vitamines
...je paprika's beter niet in de koelkast kunt bewaren?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Spoel de quinoa af onder water.
Breng de quinoa met 240 ml water aan de kook met een deksel op de pan.
Draai de vlam laag zodra het water kookt en laat de quinoa nog 15 minuten zachtjes koken.
Giet de quinoa af in een fijne zeef, en spoel nogmaals af onder de koude kraan.
Laat de quinoa 15 minuten rusten in de pan.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
Haal het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was de komkommer.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijst er met een lepel uit.
Snijd de komkommer nogmaals doormidden en snijd kleine partjes.
Was de paprika onder de koude kraan.
Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika ook in blokjes.
Meng de quinoa, de groenten en de mango blokjes door elkaar.
Breng de salade op smaak met olijfolie en limoensap.
Snijd de zalm in blokjes.
Vet een bakplaat in en leg de blokjes erop.
Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven op 180°C.
Dek de tafel.
Verdeel de salade over vier borden en leg op iedere salade een aantal blokjes warme zalm.
Smakelijk eten! Ouders kunnen de salade eventueel wat kruidiger maken door 1 eetlepel ras en hanout (Marokkaanse kruiden melange) door de salade te mengen.