Overzicht

Quinoa salade met mango, zalm en paprika

Vanaf 12 maanden en een vrolijk bord vol kleurtjes en vitamines

Quinoa salade met mango, zalm en paprika
  • Lunch
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten quinoa salade met mango

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 135 gram quinoa
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • 200 gram zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...je paprika's beter niet in de koelkast kunt bewaren?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa

    Spoel de quinoa af onder water.

    Breng de quinoa met 240 ml water aan de kook met een deksel op de pan.

    Draai de vlam laag zodra het water kookt en laat de quinoa nog 15 minuten zachtjes koken.

    Giet de quinoa af in een fijne zeef, en spoel nogmaals af onder de koude kraan.

    Laat de quinoa 15 minuten rusten in de pan.

  2. Bereid de groenten en het fruit voor

    Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.

    Haal het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Was de komkommer.

    Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijst er met een lepel uit.

    Snijd de komkommer nogmaals doormidden en snijd kleine partjes.

    Was de paprika onder de koude kraan.

    Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes.

    Snijd de paprika ook in blokjes.

  3. Maak de salade

    Meng de quinoa, de groenten en de mango blokjes door elkaar.

    Breng de salade op smaak met olijfolie en limoensap.

  4. Bak de zalm

    Snijd de zalm in blokjes.

    Vet een bakplaat in en leg de blokjes erop.

    Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven op 180°C.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Verdeel de salade over vier borden en leg op iedere salade een aantal blokjes warme zalm.

    Smakelijk eten! Ouders kunnen de salade eventueel wat kruidiger maken door 1 eetlepel ras en hanout (Marokkaanse kruiden melange) door de salade te mengen.