Overzicht

Quinoa salade met mango, zalm en vrolijke paprika

Een vrolijk bord vol kleurtjes en vitamines

  • Lunch
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram quinoa
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika en 1 gele paprika
  • 1 limoen
  • 300 gram zalm
  • 2 eetlepels olijfolie

Wist je dat

...je paprika's beter niet in de koelkast kunt bewaren?

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de quinoa.

Spoel de quinoa af onder water.

Breng de quinoa met 400 ml water aan de kook met een deksel op de pan.

Draai de vlam laag zodra het water kookt en laat de quinoa nog 15 minuten zachtjes koken.

Giet de quinoa af in een fijne zeef, en spoel nogmaals af onder de koude kraan.

Laat de quinoa 15 minuten rusten in de pan.

mes

Bereid de groenten en het fruit voor.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.

Haal het vruchtvlees met een lepel uit de avocadol.

Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Was de komkommer.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijst uit het midden.

Snijd de komkommer nogmaals doormidden en snijd kleine partjes.

Was de paprika onder de koude kraan.

Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadjes.

Snijd de paprika ook in blokjes.

Maak de salade.

Meng de quinoa, de groenten en de mango blokjes door elkaar.

Breng de salade op smaak met olijfolie en het sap van de limoen.

oven

Bak de zalm.

Snijd de zalm in blokjes.

Vet een bakplaat in en leg de blokjes erop.

Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Verdeel de salade over vier borden en leg op iedere salade een aantal blokjes warme zalm.

Smakelijk eten!Ouders kunnen de salade eventueel wat kruidiger maken door 1 eetlepel ras en hanout (Marokkaanse kruiden melange) door de salade te mengen.