Overzicht

Razende rode kool met aardappeltjes en gehaktballetjes

Razend lekker!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram rode kool uit de diepvries
  • 350 gram rundergehakt
  • 500 gram aardappelen
  • 1 appel
  • 1 handje rozijntjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...rode kool een van de oudste koolsoorten is die er bestaat?

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

mes

Was de appel en snijd deze in kleine reepjes.

Was de appel en snijd deze in kleine reepjes.

Kook de rode kool.

Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.

Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.

Kook deze verder gaar in enkele minuten.

Giet de gare kool af in een vergiet.

koekenpan

Bak vervolgens de rundergehaktballetjes.

Kneed het gehakt en maak er kleine gehaktballetjes van.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.

Bak de rundergehaktballetjes rondom in 15 minuten gaar.

lepel_vork

tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de rode kool, aardappelen en gehaktballetjes op.

Strooi de rozijntjes en appelreepjes over de rode kool.