Overzicht

Retteketet, we eten pasta met zalm en courgette

Maak kennis met de lekkere onderzeewereld

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 250 gram pasta, bijvoorbeeld vlinders
  • 350 gram zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Basilicum

Wist je dat

...er ook gele en witte courgettes bestaan?

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta.

    Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. mes

    Snijd de courgette, ui en tomaten.

    Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.

  3. koekenpan

    bak de groenten.

    Verhit een eetlepel olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de courgette en ui toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.

    Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak het geheel nog enkele minuten.

  4. Bak de zalm.

    Verhit een eetlepel olie in een schone bakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de zalm toe en bak deze in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.

    .

  5. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen.

    Dek het tafel.

    Roer de groenten door de pasta en voeg basilicum toe naar smaak.

    Dien de pasta op met de zalm.