Overzicht

Pasta met zalm en courgette

Vanaf 12 maanden

Pasta met zalm en courgette
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten pasta zalm courgette

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 1/2 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 135 gram pasta, bijvoorbeeld vlinders
  • 200 gram zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Basilicum naar smaak
  • Print recept

Wist je dat

...er ook gele en witte courgettes bestaan?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta

    Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de courgette, ui en tomaten

    Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd deze in kleine blokjes.

  3. Bak de groenten

    Verhit een eetlepel olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de courgette en ui toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.

    Draai de vlam laag, voeg de tomatenblokjes toe en bak het geheel nog enkele minuten.

  4. Bak de zalm

    Verhit een eetlepel olie in een schone bakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de zalm toe en bak deze in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Roer de groenten door de pasta en voeg basilicum toe naar smaak.

    Snijd de zalm in kleine stukjes.

    Dien de pasta vervolgens op met de zalm.