Overzicht

Rodekool­stamppot met kabeljauw

Rodekool op zijn allerbest! Vanaf 12 maanden

Rodekoolstamppot met kabeljauw
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten rodekoolstamppot met smulkabeljauw

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 300 gram rode kool uit de diepvries
  • 1 ui
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram kabeljauw
  • 1 appel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 ml halfvolle melk
  • Print recept

Wist je dat

...rode kool veel vitamine C bevat? Vitamine C ondersteunt de werking van het immuunsysteem van je peuter, en helpt bovendien bij de opname van ijzer.

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snijd de appel en de ui

    Was de appel en snijd deze in kleine reepjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in ringen.

  3. Kook de rode kool

    Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.

    Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.

    Kook deze verder gaar in enkele minuten.

    Giet de gare kool af in een vergiet.

  4. Bak de kabeljauw en ui

    Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

    Bak de kabeljauw in ongeveer 8 minuten gaar op middelhoog vuur.

    Draai de vlam laag en voeg de ui toe.

    Bak het geheel nog 2 minuten.

    Snijd de kabbeljauw in beetklare stukken.

    .

  5. Maak de stamppot

    Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

    Voeg de rode kool, de ui en de appelreepjes aan de aardappelpuree toe.

    Schep alles goed door elkaar.

  6. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de rodekoolstamppot en de kabeljauw op.