Overzicht

Rodekool­stamppot met smulkabeljauw

Rodekool op zijn allerbest!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram rode kool uit de diepvries
  • 1 ui
  • 500 gram aardappelen
  • 350 gram kabeljauw
  • 1 appel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Halfvolle melk

Wist je dat

...rode kool veel vitamine C bevat? Vitamine C ondersteunt de werking van het immuunsysteem van je peuter, en helpt bovendien bij de opname van ijzer.

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snijd de appel en de ui.

    Was de appel en snijd deze in kleine reepjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in ringen.

  3. Kook de rode kool. 

    Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.

    Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.

    Kook deze verder gaar in enkele minuten.

    Giet de gare kool af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak de kabeljauw en de ui.

    Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.

    Bak de kabeljauw in ongeveer 8 minuten gaar.

    Draai de vlam laag en voeg de ui toe.

    Bak het geheel nog 2 minuten.

  5. Maak de stamppot.

    Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

     Voeg de rode kool, ui en reepjes appel aan de aardappelpuree toe.

    Schep alles goed door elkaar.

  6. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de rodekoolstamppot en de kabeljauw op.