Overzicht

Roerbak­schotel met andijvie, tomaat en ham

Vanaf 12 maanden

Roerbakschotel met andijvie met tomaat en ham
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Vrij van gluten
  • Vrij van soja-eiwit
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
ingrediënten reuzeroerbakschotel met andijvie

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 200 gram andijvie
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peterselie en basilicum naar smaak
  • Print recept

Wist je dat

...andijvie familie is van de witlof?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snijd de paprika en tomaat

    Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.

      Was de tomaat in koud water, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in kleine blokjes.

  3. Was de andijvie in koud water

    Was de andijvie in koud water en snijd deze in kleine stukken.

    .

  4. Roerbak de ham en groenten

    Zet een roerbakpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie.

    Voeg de hamblokjes, de paprika en de tomaat toe en roerbak het mengsel totdat dit begint te verkleuren.

    Voeg de andijvie toe en roerbak het geheel gaar.

    Voeg naar smaak peterselie en basilicum toe.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de geroerbakte groente op, samen met de aardappelen.