Salade met rauwkost en peulvruchten

30 minuten 30 minuten
Salade met rauwkost en peulvruchten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 zak gemengde sla naar keuze (125 gram)
  • 1 kleine zak verse (baby)spinazie (100 gram)
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • Een klein blikje linzen
  • Een klein blikje kikkererwten
  • Bakje cherrytomaten (250 gram)
  • 150 gram worteltjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • Olijfolie en azijn als dressing

Benodigdheden

  • oven
  • kookplaat met bakpapier
  • vergiet, koekenpan
  • groot plateau
  • Bevat pijnboompitten

Bereidingswijze

1. Bereid de knapperige kikkererwten en rooster de pijnboompitten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Open het blikje kikkererwten, giet de inhoud in een vergiet en spoel kort met water af.
Leg de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier.
Strooi naar wens wat kruiden over de kikkererwten en rooster deze 20 minuten in de oven, totdat ze knapperig zijn.
Zet de koekenpan op het vuur en rooster kort de pijnboompitten totdat ze lichtbruin zijn.
Let op: dit gaat hard, laat ze niet te donker worden.

2. Snij alle ingrediënten voor de salade.

Snij de komkommer, cherrytomaten, worteltjes, avocado (eerst ontpitten), paprika en ui in stukjes.
Je kunt zelf bepalen hoe groot je het snijdt.

3. Open het blikje linzen, giet de inhoud in een vergiet en spoel de linzen kort met wat water. 

4. Doe de sla in een grote schaal.

Was de sla en babyspinazie als deze nog niet gewassen zijn.
Doe de sla en spinazie in een grote schaal.

5. Voeg de rauwkost, linzen, de geroosterde kikkererwten en de pijnboompitten toe aan de sla.

Voeg alle overige ingrediënten toe aan de salade.
Strooi de geroosterde kikkererwten en pijnboompitten eroverheen.

6. Maak eventueel een dressing naar keuze.

De simpelste dressing bestaat uit (olijf)olie, azijn, zout en peper.
Hier kun je nog citroensap, mosterd, honing, yoghurt, kruiden, etc aan toevoegen.

Ook met salade kun je natuurlijk blijven variëren. Voeg fruit toe om de salade friszoetig te maken, zoals appel, peer, blauwe bessen, aardbeien of rozijnen. Meer zin in hartig? Voeg dan gehakte nootjes, fetakaas of blokjes oude kaas toe. Een combinatie van zoet en hartig is natuurlijk ook lekker! Wil je meer body aan je salade toevoegen? Kook er dan een eitje bij of voeg gekookte pasta toe!