Overzicht

Salade met rauwkost en peulvruchten

Frisse en vullende salade

  • Lunch
  • 30 min bereiden
  • Geen vlees
  • Ik ben zwanger
  • Ik ben zwanger

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:
  • 1 zak gemengde sla naar keuze
  • 1 kleine zak verse (baby)spinazie
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • Een klein blikje linzen
  • Een klein blikje kikkererwten
  • Bakje cherrytomaten
  • Handje worteltjes
  • 1 zakje pijnboompitten
  • Olijfolie en azijn als dressing
  • Nodig: Oven, Kookplaat met bakpapier, Vergiet, Koekenpan, Groot plateau
  • Bevat pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Bereid de knapperige kikkererwten en rooster de pijnboompitten

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Open het blikje kikkererwten, giet de inhoud in een vergiet en spoel kort met water af.

    Leg de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier.

    Strooi naar wens wat kruiden over de kikkererwten en rooster deze 20 minuten in de oven, totdat ze knapperig zijn.

    Zet de koekenpan op het vuur en rooster kort de pijnboompitten totdat ze lichtbruin zijn.

    Let op: dit gaat hard, laat ze niet te donker worden!.

  2. Snij alle ingrediƫnten voor de salade

    Snij de komkommer, cherrytomaten, worteltjes, avocado (eerst ontpitten), paprika en ui in stukjes.

    Je kunt zelf bepalen hoe groot je het snijdt.

     .

  3. Open het blikje of potje linzen en laat deze uitlekken

    Open het blikje linzen, giet de inhoud in een vergiet en spoel de linzen kort met wat water.

     .

  4. Maak eventueel een dressing naar keus

    De simpelste dressing bestaat uit (olijf)olie, azijn, zout en peper.

    Hier kun je nog citroensap aan toevoegen, mosterd, honing, yoghurt, kruiden, etc.