Overzicht

Schotel met hummus van doperwten en groentjes

Vanaf 8 maanden

groente stamppot met hummus
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 min
  • Geen vlees
ingredienten groente stamppot met hummus

Ingrediënten

  • Voor 1 portie:
  • - 35 g ongezouten kikkererwten uit blik
  • - 50 g aardappel (grote van een ei ongeveer)
  • - 35 g ongezouten doperwten uit blik
  • - 40 g prei
  • - 40 g venkel
  • - 1 KL peterselie
  • - 1 TL olijfolie
  • - 2 KL citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 180 °C.

  2. Schil, was en snij de aardappel in kleine stukken.

    Doe de stukjes in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de stukjes aardappel net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappel gaar in 20min.

    Giet de gare aardappel stukjes af in een vergiet.

  3. Was de kikkererwten en doperwten.

  4. Mix de doperwten, kikkererwten en peterselie samen met de citroensap tot een gladde mengsel.

  5. Schil, was en snij de prei en venkel in kleine stukjes.

    Bak deze in olijfolie tot ze zacht worden (ongeveer 7-8 minuten) op een middelhoog vuur.

    Mix vervolgens de groentjes tot een puree.

  6. Plet de aardappel en verspreid het in het bordje/ kommetje van je kind.

  7. Strooi de groentepuree over de aardappel. Giet vervolgens de hummus bovenop. Werk af met een beetje peterselie als je dit wenst.

  8. Vanaf 12 maanden kan je de aardappel en groentjes in stukjes laten. Je kan dan ook voor meer/andere kruiden en specerijen gaan zoals peper, nootmuskaat, tijm, enz. !