
Bruine bonen met tomaat en pientere paprika
Allergie informatie
- Geen koemelk-eiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen vlees
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
...je tomaten beter niet in de koelkast kunt bewaren?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.
Was de prei, courgette en paprika onder koud water.
Snijd het kontje van de prei en verwijder het buitenste blad.
Spoel de prei goed af en snijd deze in kleine stukjes.
Snijd de courgette en geschilde peen in kleine stukjes.
Verwijder de kroon van de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
Pel en pers de knoflook.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden prei, courgette, paprika, peen en knoflook toe en bak al roerend in 10 minuten zacht en gaar.
Voeg de 2 blikken tomatenblokjes toe, samen met de Italiaanse kruiden en de peper.
Pureer de groenten met een staafmixer tot een saus.
Breng de saus aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen.
Snijd de rookworst in stukken van 4 cm.
Rijg ongeveer 10 ongekookte slierten spaghetti door iedere plak worst.
Zet een grote pan met ruim water en een snufje zout op hoog vuur en breng aan de kook.
Zet alle spaghetti spinnen rechtop in het kokende water.
Als de spaghetti zacht wordt, kun je de spinnen met een lepel langzaam in het kokende water duwen.
Kook de spinnen in 15 minuten gaar en giet daarna af in een vergiet.
Dek het tafel.
Schep de saus over de borden heen.
Verdeel de spaghetti spinnen met een tang over de saus.