Overzicht

Spruitjes couscous met kip, rozijnen en gedroogde abrikozen

Zo wordt spruitjes eten vanzelf leuk. Vanaf 12 maanden

Couscous aux choux de Bruxelles, poulet, raisins secs et abricots secs
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkens vlees
ingrediënten spruitjes couscous

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 500 gram spruiten
  • 1 handje rozijnen
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 250 gram kipfilet
  • 250 gram couscous
  • 10 muntblaadjes
  • 2 eetlepels ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 ml water

Wist je dat

...Spruitjes een heel gezonde keuze zijn?  Ze zijn rijk aan kalium en fosfor en de vitamines C, A en B1

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten voor.

    Maak de spruiten schoon onder de kraan.

    Halveer de spruiten en hak ze fijn met de keukenmachine.

    Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat samen met de rozijnen enkele minuten wellen in koud water.

    .

  2. Kook de couscous.

    Voeg de couscous toe aan 500ml kokend water en dek af met een deksel of folie.

    Roer na 5 minuten de couscous los met een vork.

  3. Bak de kipfilet.

    Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

    Meng de kip met de ras el hanout.

    Voeg nu de spruiten, rozijnen en de abrikozen toe en bak al roerende ca.

    10 minuten.

    Meng als laatste de couscous erdoor en breng op smaak.

  4. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Verdeel de couscous over de borden en serveer er eventueel wat naanbrood bij.

    Smakelijk eten!.

Surinaamse kipschotel met zoete aardappel

Een gezond alternatief

Surinaamse kipschotel met zoete aardappel

Bekijk nu