Overzicht

Spruitjes couscous met kip, rozijnen en gedroogde abrikozen

Zo wordt spruitjes eten vanzelf leuk. Vanaf 12 maanden

Couscous aux choux de Bruxelles, poulet, raisins secs et abricots secs
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkens vlees
ingrediënten spruitjes couscous

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 350 gram spruiten
  • 1 handje rozijnen (20 gram)
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram couscous
  • 5 muntblaadjes
  • 1 eetlepel ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 250 ml water
  • Print recept

Wist je dat

...Spruitjes een heel gezonde keuze zijn?  Ze zijn rijk aan kalium en fosfor en de vitamines C, A en B1

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten voor

    Maak de spruiten schoon onder de kraan en snijd de onderkant eraf.

    Halveer de spruiten en hak deze fijn met de keukenmachine.

    Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat ze samen met de rozijnen enkele minuten wellen in koud water.

  2. Kook de couscous

    Voeg de couscous toe aan 250 ml kokend water en dek af met een deksel of folie.

    Roer na 5 minuten de couscous los met een vork.

  3. Bak de kipfilet

    Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

    Meng de kip met de ras el hanout.

    Voeg nu de spruiten, rozijnen en abrikozen toe en bak al roerende ca.

    10 minuten.

    Meng als laatste de couscous erdoorheen en breng op smaak met de munt.

  4. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Verdeel de couscous over de borden.

    Smakelijk eten!.

Surinaamse kipschotel met zoete aardappel

Een gezond alternatief

Surinaamse kipschotel met zoete aardappel

Bekijk nu