Overzicht

Spruitjes couscous met kip, rozijnen en gedroogde abrikozen

Zo wordt spruitjes eten vanzelf leuk

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram spruiten
  • 1 handje rozijnen
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 250 gram kipfilet
  • 250 gram couscous
  • 10 muntblaadjes
  • 2 eetlepels ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 ml water

Wist je dat

...Spruitjes een heel gezonde keuze zijn?  Ze zijn rijk aan rijk aan Vitamine C en vitamines A, B1, Kalium en Fosfor

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. mes

    Bereid de groenten voor.

    Maak de spruiten schoon onder de kraan.

    Halveer de spruiten en hak ze fijn met de keukenmachine.

    Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat samen met de rozijnen enkele minuten wellen in koud water.

    .

  2. Kook de couscous.

    Voeg de couscous toe aan 500ml kokend water en dek af met een deksel of folie.

    Roer na 5 minuten de couscous los met een vork.

  3. koekenpan

    Bak de kipfilet.

    Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

    Meng de kip met de ras el hanout.

    Voeg nu de spruiten, rozijnen en de abrikozen toe en bak al roerende ca.

    10 minuten.

    Meng als laatste de couscous erdoor en breng op smaak.

  4. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Verdeel de couscous over de borden en serveer er eventueel wat naanbrood bij.

    Smakelijk eten!.