Overzicht

Sushi bowl

Lekker en geschikt voor tijdens je zwangerschap!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen:
  • 150 gram sushirijst
  • 2 norivellen
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • Een halve komkommer
  • 100 gram sojabonen (edamame bonen)
  • 100 gram (geraspte) wortelen
  • 100 gram zeewiersalade (wakame)
  • Sesamzaadjes (geroosterd)
  • Sojasaus
  • Wasabi
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • Nodig: Houten lepel of spatel, Steelpan, Kom
  • Bevat eieren en sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Rijst bereiden

    Was de sushirijst eerst goed tot er alleen nog helder water vanaf komt.

    Kook de rijst zoals op de verpakking wordt aangegeven.

    Schep de rijst voorzichtig met een platte houten spatel (of lepel) in een lage schaal en besprenkel met de rijstazijn.

  2. Omelet maken

    Breek de eieren los in een kom en klop ze los met een vork.

    Breng op smaak met een sufje zout en/of peper.

    Verwarm een pan op hoog vuur tot deze heet is.

    Voeg olie toe aan de pan en zet het vuur lager.

    Bak de omelet tot deze goed doorbakken en goudbruin is, keer halverwege even om.

    Wanneer de omelet is afgekoeld, kan je deze in repen snijden.

     .

  3. Groenten bereiden

    Kook de sojabonen naar de bereidingswijze die op de verpakking staat.

    Je kunt ook kant en klare sojabonen kopen.

    Rasp de worteltjes of snij deze in hele dunne plakjes/slierten.

    Snijd de komkommer door de helft en daarna in repen.

    Schil de avocado en verwijder de pit.

    Snijd de avocado over de lengte door de helft.

    Verwijder de pit en snijd de avocado in plakjes of repen.

    Avocado wordt wel snel bruin, dus goed om het kort van tevoren te snijden en gelijk te gebruiken.

  4. lepel en vork

    Sesamzaadjes roosteren

    Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan op het vuur, totdat deze goudbruin zijn.

  5. Sushi bowl opmaken

    Doe de sushirijst in een kom.

    Leg hier de omelet, avocado, geraspte worteltjes, sojabonen, zeewiersalade en komkommer bovenop.

    Scheur de norivellen in stukjes en leg dit er ook bij.

    Maak de bowl mooi met de geroosterde sesamzaadjes.

    Serveer in een apart bakje sojasaus en naar smaak, wat wasabi.

    Wees hier in verband met de scherpte van de wasabi en het zoutgehalte van de sojasaus, zuinig mee.