Overzicht

Tortizza met ansjovis

tortizza aux anchois
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 50 g champignons
  • 40 g geraspte kaas 48
  • 125 g mozzarella
  • 80 ml tomatensaus (uit pot, tomaten passata of tomatenpuree kan ook)
  • 1 paprika
  • 1 (rode) ui
  • 2 blikjes ansjovis
  • 4 volkoren tortilla wraps
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Eventueel verse basilicum naar smaak
  • Benodigdheden: oven, bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)

    Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.

  2. Bereid de groenten

    Snij de groenten in kleine stukjes.

    Maak ringen van de ui en snij de champignons en paprika in plakjes.

  3. Bereid de andere ingrediënten voor

    Snij de stukjes ansjovis kleiner als je dit lekker vindt en scheur de mozzarella bol in kleinere stukken.

  4. Beleg de tortilla wraps

    Smeer een laag tomatensaus op de wraps en verspreid goed.

    Verdeel nu alle ingrediënten over de wraps en eindig met de basilicum, de Italiaanse kruiden en eventueel nog wat geraspte kaas naar smaak.

  5. Laat de oven het werk doen!

    Zet de tortizza’s voor ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.

    Voilà! Tip: je kunt ook wat knoflook pellen en in dunne plakjes snijden voor op de wraps.