Overzicht

Voorjaars­bloemkool­soepje

Een verrassend lekker soepje in het voorjaarszonnetje

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 3 aardappelen
  • Bruin brood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 750 ml water

Wist je dat

...je bloemkool het best in de koelkast kunt bewaren? Zo blijft hij langer houdbaar

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

mes

Snijd de bloemkool, de aardappelen en de ui.

Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

 Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

Schil de aardappelen, was ze in koud water en snijd de aardappelen in kleine blokjes.

 Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

.

koekenpan

Bak de groenten en aardappelen in een soeppan. 

Zet een soeppan op hoog vuur en voeg olie toe.

Bak de aardappelen 2 – 4 minuten aan.

Voeg de bloemkool toe en bak nog 2 - 4 minuten.

Voeg de gesneden ui toe en bak deze een minuut mee.

Kook de groenten voor de soep. 

Voeg voldoende heet water aan de groenten toe om ze volledig onder water te zetten.

Zet de pan op hoog vuur en breng het weer aan de kook.

Draai de vlam laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur

Haal de pan van het vuur als de groenten zacht zijn, pureer de soep met de staafmixer in de pan en maak een mooie gladde soep.

Als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe.

Zet de pan weer op het vuur

Zet de pan weer op het vuur en breng de soep tegen koken aan.

mes

Snijd het brood

Snijd het brood in stukken of gebruik een steker.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Dien de soep op, eventueel met het brood.