
Risotto met groenten en tonijn
Allergie informatie
- Geen koemelk-eiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen vlees
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
Een verrassend lekker soepje in het voorjaarszonnetje. Vanaf 12 maanden
...je bloemkool het best in de koelkast kunt bewaren? Zo blijft hij langer houdbaar
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Vind je de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Schil de aardappelen, was deze in koud water en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Zet een soeppan op hoog vuur en voeg olijfolie toe.
Bak de aardappelen 2 – 4 minuten aan.
Voeg de bloemkool toe en bak nog 2 - 4 minuten.
Voeg de gesneden ui toe en bak deze een minuut mee.
Voeg voldoende heet water aan de groenten toe om ze volledig onder water te zetten.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng de soep weer aan de kook.
Draai de vlam laag en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal de kookpan van het vuur als de groenten zacht zijn.
Pureer met de staafmixer in de pan tot een mooie gladde soep.
Als de soep te dik is, kan je nog wat extra water toevoegen.
Zet de kookpan weer op het vuur en breng de soep tegen koken aan.
Snijd het brood in stukken of gebruik een steker.
Dek de tafel.
Dien de soep op met het brood.