Overzicht

Vulkaan van hete bliksem met hachee en zoete peentjes

Durft jouw kindje deze zoete vulkaan te beklimmen? Vanaf 12 maanden

Vulkaan van hete bliksem met hachee en zoete peentjes
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten hete bliksem

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 200 gram magere runderlappen
  • 400 gram aardappelen
  • 150 gram appels
  • 1 ui
  • 400 gram bospeentjes
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 250 ml water
  • 1/2 plakje ontbijtkoek
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 0,5 eetlepel honing
  • Zwarte peper naar smaak
  • Print recept

Wist je dat

...wortels veel bètacaroteen bevatten? Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het immuunsysteem van je peuter.

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de hachee

    Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes.

    Snijd de runderlappen in kleine stukjes.

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit de helft van de ui.

    Voeg het vlees toe en bak het vlees rondom bruin in 10 minuten.

    Voeg het laurierblaadje, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop en het water toe, zodat het vlees net bedekt is.

    Breng aan de kook en draai het vuur laag.

    Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.

    Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden.

    Verwarm de hachee nog 5 min op laag vuur en breng op smaak met peper.

  2. Kook de aardappelen en appels

    Schil de aardappelen en snijd deze in vieren.

    Was de aardappelen in koud water en zet deze in een ruime pan met water.

    Schil de appels en verwijder het klokhuis.

    Snijd de appels in blokjes.

    Voeg de appelblokjes en de rest van de ui bij de aardappelen en kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 min.

    Giet de aardappelen af en bewaar het vocht.

    Stamp de aardappelen fijn met de boter en een beetje kookvocht, zodat je een smeuïge puree krijgt.

  3. Kook de bospenen

    Schil de bospeentjes en was deze onder de koude kraan.

    Breng een ruime pan water aan de kook en kook de wortels gaar in 10 tot 15 minuten.

    Giet de peentjes af.

    Verwarm het sinaasappelsap en de honing in een pan en rol de worteltjes door het mengsel.

  4. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Leg op ieder bord wat aardappelpuree.

    Maak in het midden een kuiltje met daarin de hachee.

    Leg rondom de ‘aardappelvulkaan’ de zoete peentjes.