Overzicht

Vulkaan van hete bliksem met hachee en zoete peentjes

Durft jouw kindje deze zoete vulkaan te beklimmen?

  • Hoofdgerecht
  • 2 uur bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram magere runderlappen
  • 750 gram aardappelen
  • 300 gram appels
  • 3 uien
  • 1 bos bospeentjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 500 ml water
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel honing
  • Zwarte peper

Wist je dat

...wortels veel bètacaroteen bevatten? Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het immuunsysteem van je peuter.

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

mes

Kook de hachee.

Pel 2 uien en snijd in kleine blokjes.

Snijd de runderlappen in kleine stukjes.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit de ui.

Voeg het vlees toe en bak het vlees rondom bruin in 10 minuten.

Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop en het water toe, zodat het vlees net bedekt is.

Breng aan de kook en draai het vuur laag.

Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.

Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden.

Verwarm de hachee nog 5 min.

op laag vuur en breng op smaak met peper.

Kook de aardappelen en appels.

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren.

Was de aardappelen in koud water en zet ze in een ruime pan met water.

Schil de appels en verwijder het klokhuis.

Snijd de appels in blokjes.

Pel een ui en snijd de ui ook in blokjes.

Voeg de appel- en uiblokjes bij de aardappelen en kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 min.

Giet de aardappelen af en bewaar het vocht.

Stamp de aardappelen fijn met de boter en een beetje kookvocht, zodat je een smeuïge puree krijgt.

Kook de bospenen.

Schil de bospeentjes en was ze onder de koude kraan.

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de wortels gaar in 10 tot 15 minuten.

Giet de peentjes af.

Verwarm het sinaasappelsap en de honing in een pan en rol de worteltjes door het mengsel.

.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Leg op ieder bord wat aardappelpuree.

Maak in het midden een kuiltje met daarin de hachee.

Leg rondom de ‘aardappelvulkaan’ de zoete peentjes.

.