Overzicht

We are the champignons pasta met broccoli en gehakt

Voor een echte winnaar!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van soja-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram champignons
  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram pasta, bijvoorbeeld penne
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peterselie

Wist je dat

...je ook de steel van een broccoli kunt eten?

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de pasta.

Vul een pan met ruim water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

Draai de vlam laag, voeg de pastaschelpjes toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

mes

Snijd de champignons en de broccoli.

Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.

Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

 Snijd de broccoli in roosjes .

Is de roos te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

Kook de broccoli.

Vul een pan met water.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Voeg de broccoli toe, draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in ongeveer 8 minuten.

Giet de broccoli af in een vergiet.

koekenpan

Bak het gehakt en de groenten.

Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

Voeg het gehakt toe en bak het tot het bruin is.

Voeg de champignons toe en bak het geheel gedurende 5 minuten.

Voeg de broccoli toe en meng het goed door elkaar.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Dien de pasta op met het groente-gehakt mengsel.

Voeg wat gehakte peterselie toe naar smaak.

.