
Razende rode kool met aardappeltjes en gehaktballetjes
Allergie informatie
- Geen koemelk-eiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
De bekende bloemkool, maar dan net even anders
...bloemkool rijk is aan kalium? Dit is onder andere belangrijk voor de werking van de zenuwen en de spieren.
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
.
Vul een pan met water en voeg de bloemkool toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de bloemkool in ongeveer 5-10 minuten gaar.
Giet de gare bloemkool af in een vergiet.
Vul een pan met water en voeg de doperwten toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de doperwten en 5-8 minuten gaar.
Giet de doperwten af in een vergiet.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.
Voeg de bloemkool, de rijst en de doperwtjes toe en roer het geheel goed door elkaar.
Voeg kerriepoeder toe naar smaak.
Dek de tafel.
Dien het gerecht op.
.