Overzicht

Wereldse bloemkool met doperwtjes en kerrie

De bekende bloemkool, maar dan net even anders

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 150 gram doperwtjes
  • 1 ui
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 350 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Kerriepoeder

Wist je dat

...bloemkool rijk is aan kalium? Dit is onder andere belangrijk voor de werking van de zenuwen en de spieren

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de rijst.

Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

mes

Snijd de bloemkool en de ui.

Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

 Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

.

Kook de bloemkool.

Vul een pan met water en voeg de bloemkool toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de bloemkool in ongeveer 5-10 minuten gaar.

Giet de gare bloemkool af in een vergiet.

Kook de doperwten.

Vul een pan met water en voeg de doperwten toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de doperwten en 5-8 minuten gaar.

 Giet de doperwten af in een vergiet.

koekenpan

Bak de kipfilet en de groenten.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.

Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.

Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.

Voeg de bloemkool, de rijst en de doperwtjes toe en roer het geheel goed door elkaar.

Voeg kerriepoeder toe naar smaak.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Dien het gerecht op.

.