
Gekke groente-chips
Allergie informatie
- Geen koemelk-eiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen vlees
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
...wortels, wanneer je ze verwarmt, een zoetere smaak krijgen?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Was de wortels, komkommer en paprika’s onder koud water.
Schil de wortels.
Snijd de helft grof in blokjes en de andere helft in repen.
Snijd de komkommer en paprika’s in lange repen, bewaar deze koel.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel na met koud water.
Pel de knoflooktenen.
Leg de blokjes wortel en de tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met twee eetlepels olijfolie, versgemalen peper en de komijn zaadjes.
Bak de wortel en knoflook in de oven circa 30 minuten, totdat deze gaar zijn.
Doe de kikkererwten in een diepe mengkom.
Voeg de geroosterde groenten erbij.
Knijp boven de mengkom de limoen uit, en schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij.
Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.
Indien nodig, kan er wat water toegevoegd worden.
Serveer de Wortel Hummus samen met de groenterepen.