Overzicht

Wortel Hummus Dippers

Vitamientjes dippen de hele dag door!

  • Snack
  • 45 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bospeen
  • 1 blik kikkererwten (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 limoen
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Andere groente die je kindje lust, om te dippen

Wist je dat

...wortels, wanneer je ze verwarmt, een zoetere smaak krijgen?

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

mes

Bereid de groente voor.

Was de wortels, komkommer en paprika’s onder koud water.

Schil de wortels.

Snijd de helft grof in blokjes en de andere helft in repen.

Snijd de komkommer en paprika’s in lange repen, bewaar deze koel.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel na met koud water.

Pel de knoflooktenen.

oven

Bak de groente.

Leg de blokjes wortel en de tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel met de helft van de olijfolie, vers gemalen peper en de komijn zaadjes.

Bak de wortel en de knoflook in de oven circa 30 minuten, tot ze gaar zijn.

Maak de wortel hummus.

Doe de kikkererwten in een diepe mengkom.

Voeg de geroosterde groenten erbij.

Knijp boven de mengkom de limoen uit, en schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij.

Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.

Indien nodig, kan er wat water toegevoegd worden.

lepel_vork

Serveer de Wortel Hummus

Serveer de Wortel Hummus samen met de groenterepen.